© 2020 Bài Kiểm Tra.com. All Rights Reserved.

Đề thi học kì 2, môn Tiếng Anh 9

Thứ hai - 05/04/2021 10:26
Đề thi học kì 2, môn Tiếng Anh 9, có đáp án. Mời các em cùng tham khảo.
I. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.
1. a. invited b. wanted c. ended d. liked
2. a. studies b. leaves c. lives d. glasses
3. a. beach b. great c. cheat d. pleased
4. a. climate b. ethnic c. unit d. city
5. a. sailors b. poems c.cooks d. designers

II. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
6. We have lived in Hanoi …….. 4 years
A. in                    B. since                           C. at                      D. for
7. Lan and Maryam are penpals. They ............ each other twice a month.
A. writing            B. has written                C  write                      D. wrote
8. Lan enjoyed the peaceful atmosphere ............. Maryam was praying.
A. while               B. during                        C. when                     D. where
9. Malaysia is divided ……… 2 regions
A. to                     B. into                          C. in                    D. on
10. Maryam was relly ............... by the beauty of Hanoi.
A. impressed          B. impress             C. impression            D. impressive
11. The United States has a ............. of around 250 million.
A. seperation          B. population            C. addition          D. introduction
12. Vietnamese people are very ...................
A. friend               B. friendly                C. friendliness          D. Friendship
13. Would you mind …… the door?
A. open                B. opened                  C. opening            D. to open
14. We ……… in Lenin Park when it rained.
A. walked              B. have walked       C. were walking        D. walk
15. I often play soccer …… Sunday afternoon.
A. in                       B. at                       C. after                        D. on
16. Kate hates ……… to classical music.
A. listening                B. listened               C. listens              D. listen
17. Mrs. Lan lives here, ………?
A. does he             B. doesn’t he         C. does she             D. doesn’t she

18. If Ba became rich, he …… travel around the world.
A. can                   B. would                     C. will                   D. should
19. Nam suggested …… showers instead of baths to save water.
A. takes                B. take                C. to take                  D. taking
20. Mrs Brown, as well as her two children, ………. traditional dress on the special occations
a. make                                    b. makes                      c. wears                       d. wear
21. Lan used …………….. pass the mosque on her way to primary school.
a.  walk                                    b. walking                   c. to walking   d. to walk
22. She asked me …………….. the most?
a. what I liked food                            b. I liked what food   
c. what food I like                                           c. what food I liked
23. Ao Dai is a rich source of ……………… for some designers.
a. inspire                      b. inspiration   b. inspirational                         c. inspirator
24. He is only 24, but he has already achieved …………… fame.
a. worldwide               b. similar                      c. common                   d. famous
25. Jean cloth is very strong and hardly …………….
a. wears out                 b. puts on                    c. takes off                              d. tears out
III. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in the following question
26. Math and English are compulsory subject on this course.
a. optioned                  b. required                   c. separated                             d. difficult
IV. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in the following question
27. This kind of jacket is considered to be very fashionable these days
a. old                           b. away                        c. ancient                                 d. update
V. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
28. Lan: Would you like to have lunch with us?
      Mai: …………….
A. All right     B. Yes, I’d love to        C. No, I wouldn’t like       D. Yes, I do
29. Hoa: Congratulations on your winning
      Minh: ………………..
A. That’s very kind of you.                            B. You are welcome   
C. No, thanks.                                                 D. Yes, of course.
VI. Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage.
            Nowadays, more and more people are changing the …30…………….. why they use their television. When television was new, we use to turn …31…………….. and watch whatever there was. The fact that it was on TV was …32…………… for us to think it must be enjoyable. But not that it is part of every life. We choose the program we watch …33………….. more carefully. We remember that we have many other interesting things to do. As we watch …34……………… programs, we want to be sure that we will have a really good picture, with bright colors, and ……35…………. We are really interested, we want really clear sound. Of course, for higher ………36………, we have to pay more.
 
30 A. course B. way C. reasons D. cause
31 A. off B. on C. out D. over
32 A. enough B. too C. so D. such
33 A. plenty B. many C. much D. few
34 A. less B. little C. much D. fewer
35 A. in spite of B. Despite C. Because D. Because of
36 A. quarter B. qualification C. quantity D. quality

VII. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions
37. No one has done any repairs to this house since people built it.
A. This house hasn’t been done some repairs since it was built.
B. This house has been done some repairs since it was built.
C. This house hasn’t done some repairs since it was built.
D. This house hasn’t been done some repairs since people built it.
38. Janet said to me, “Have you ever seen a UFO?”
A. Janet told me if I had ever seen a UFO.
B. Janet wanted to know whether I have ever seen a UFO.
C. Janet asked me if I had ever seen a UFO.
D. Janet asked me have I ever seen a UFO.
39. It's very crowded here. I wish ..................
A. there was a few people
B. there is no one
C. there was so many people
D. there weren’t anybody here
40. What sentence is correct?
A. Would you mind if I asked you a question?
B. Would you mind if I will ask you a question?
C. Would you mind if I aske you a question?
D. Would you mind if I asking you a question?

--------------------------------------

Đáp án

1    D 2    D 3    B 4   A 5  C
6    D 7  C 8  A 9  B 10  B
11   B 12  A 13  C 14  C 15  D
16   A 17    D 18  B  19  D 20  B
21   D 22  D 23  B  24  A 25  A
26   A 27  C 28  B 29  A 30  C
31   B 32  A 33  C 34    D 35  C
36   D 37  A 38  C 39  D 40  A

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây